Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція виявила хакера, який поширював у мережі вірус-стіллер

Працівники кіберполіції встановили, що 22-річний мешканець Запорізької області модифікував різноманітні віруси, криптував їх та використовував для втручання в комп’ютери та викрадення персональних даних користувачів мережі Інтернет.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Полтавщини, за процесуального керівництва Полтавської місцевої прокуратури, встановили хакера у поширенні шкідливого програмного забезпечення. 

Для унеможливлення ідентифікації, молодик використовував орендовані віртуальні сервери. 

Модифікований ним вірус був призначений для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та збору персональної та білінгової інформації (паролі, логіни, куки, данні по гаманцях криптовалют, файли з інформацією) на заражених персональних комп’ютерах.

На Запоріжжі, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук. Під час проведених слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, в постійній пам’яті якої зберігалося різноманітне шкідливе програмне забезпечення.

На даний час проводяться заходи спрямовані на ідентифікацію власників інфікованої вірусами електронно-обчислювальної техніки.

Триває досудове розслідування розпочате за ч.1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі.