Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція взаємодіє з приватними компаніями з кібербезпеки з метою підвищення ефективності розкриття злочинів.

Нещодавно, на території України, відбулися дві конференції UISGCON (організатор - Berezha Security) та HackIT (організатор - ProtectMaster) на яких обговорювалися сучасні загрози в Інтернет просторі та нові види шкідливого програмного забезпечення. Співробітники кіберполіції показали ефективні методи протистояння сучасним загрозам в Інтернеті та отримали позитивний досвід роботи в даному напрямку приватного сектору. Також обговорено ефективність реагування на кіберзагрози завдяки роботі онлайн форми зворотного зв'язку на сайті кіберполіції. Це дало змогу отримувати дуже багато корисної інформації від рядових громадян та від фахівців у сфері кібербезки в онлайн режимі, завдяки чому ефективність реагування на кіберзагрози збільшилася в декілька разів.

Сталий канал зв'язку з громадянами активно допомагає в розшуку хакерів та документуванню кібрезлочинів. Так, від директора компанії ТОВ "ПротектМастер Солюшнс" Книша Микити було отримано інформацію щодо діяльності організованого хакерського угрупування, що займається крадіжкою коштів з кредитних карток та несанкціонованим копіюванням кредитних карток з метою подальшого продажу.

В Харківській області організовано регулярний обмін інформацією та досвідом з профільними фахівцями з Національного Університету Радіоелектроніки (ХНУРЕ), Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського (ХАІ) та приватним сектором. Зокрема, кіберполіція в межах, дозволених чинним законодавством, залучає фахівців з громадської організації "Експертів кібербезпеки" до створення ефективних механізмів протидії кіберзлочинам.