Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція взяла участь у командно-штабних навчаннях "Національна кіберготовність 2021"

Представники правоохоронних органів провели планові навчання у сфері кібербезпеки. Під час заходу учасники відпрацювали механізми взаємодії для оперативного реагування на кризові ситуації.

Співробітники Департаменту кіберполіції на прикладі власного досвіду розповіли про проблемні питання з реагування та попередження кіберінцидентів, а також надали  пропозиції для прийняття спільних рішень. Учасники опрацьовували гіпотетичні загрози, які потребують колективного вирішення, зокрема - кіберзагрози державним реєстрам та інформаційним системам органів влади та приватних установ, а також поширення дезінформації.

Після завершення навчань перший заступник Голови Національної поліції Михайло Кузнєцов у своїй промові зазначив: 
«Ми повинні усвідомити той факт, що реагування та протидія кіберзагрозам - це не окрема справа кожного суб'єкта забезпечення кібербезпеки України, а системні та злагоджені дії кожного з нас. Дієвої протидії кіберзлочинності можна досягти лише за умови співпраці».

Заступник начальника Департаменту кіберполіції Олег Заворотній підкреслив, що вчасне повідомлення про нові кіберзагрози і оперативне реагування – один із пріоритетних напрямків діяльності Національної поліції України.
«Останнім бар'єром у забезпеченні національної кіберстійкості є людина, тому ми робимо акцент на превентивній роботі з населенням», - зазначив він.

Командно-штабні навчання організовані Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО.

Департамент кіберполіції Національної поліції України