Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція Хмельниччини викрила представників онлайн-аптек на продажі фальсифікованих та заборонених до обігу ліків

У протиправній діяльності фігуранти використовували близько 10 вебресурсів. Щомісячний оборот від продажу складав 2 мільйони гривень.  Зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення.

До кіберполіції звернувся виробник лікарських засобів щодо продажу в Інтернеті підроблених ліків під логотипами компанії. Причетних до правопорушення викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам Хмельниччини спільно зі слідчими обласної поліції.

37-річний місцевий мешканець створив більше десяти онлайн-аптек, де продавали фальсифіковані лікарські засоби. Також чоловік залучив до роботи двох операторів, котрі адміністрували ресурси та приймали замовлення. Для маскування протиправної діяльності відправляли товар від імені третіх осіб та з інших міст. Щомісячний оборот від торгівлі медпрепаратами складав близько 2 мільйонів гривень.

Згідно з повідомленнями  Державної служби України з лікарських засобів, частина медпрепаратів, що продавалися в онлайн-аптеках, заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України. Також правоохоронці встановили, що ліки транспортувалися та зберігалися без дотримання температурних і санітарних вимог.

Працівники поліції провели обшуки за місцями проживання фігурантів, місцем зберігання лікарських засобів, та у приміщенні сall-центру онлайн-аптек. Обшуки проходили у Хмельницькому та у Волинській області. За результатами вилучено понад тисяча упаковок незареєстрованих в Україні медичних препаратів. Також  вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України