Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція задокументувала подружжя у створенні мережі порностудій

Для створення протиправного контенту організатори порнобізнесу залучили понад 30 українок, здебільшого студенток. Жінки спілкувалися з англомовними відвідувачами спеціалізованих платних відеочатів. Місячний прибуток однієї такої студії складав понад 300 тисяч гривень.

Працівники кіберполіції Київщини спільно зі слідчими поліції, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили подружжя в організації діяльності мережі порностудій.

Встановлено, що фігуранти на території Києва організували незаконну діяльність 5 студій з виготовлення та розповсюдження порнографічної продукції в мережі Інтернет. До створення протиправного контенту останні залучили понад 30 громадянок України віком від 18 до 30 років.

За допомогою спеціальних комп’ютерних програм дівчата спілкувалися з іноземними відвідувачами платних відеочатів на спеціалізованих веб-сайтах. Вартість однієї хвилини приватної бесіди складала від 3 до 10 доларів. Таким чином місячний прибуток однієї студії складав понад 300 тис гривень.

З метою конспірації злочинної діяльності організатори налагодили систему шифрованого зв’язку з віддаленим сервером, на якому розміщувалася система управління обліковими записами моделей.

Кіберполіція провела обшуки в офісах порностудій. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, професійне фото- і відеообладнання, базу даних моделей, фінансову інформацію та документацію.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Після отримання висновків комп’ютерно-технічних експертиз організаторам порнобізнесу буде оголошено про підозру. Їм загрожує до семи років ув’язнення. Наразі досудове розслідування триває.

Департамент кіберполіції Національної поліції України