Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція затримала працівника Держспецзв’язку за розповсюдження дитячої порнографії.

Маючи навички роботи в мережі Інтернет та знаючи методи конспірації, старший інженер Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у Волинській області розповсюджував через мережу Інтернет порнографічні відеоролики із зображенням дітей у віці від 7 до 16 років. Для цього зловмисник використовував свій особистий комп'ютер, а контент зберігав на зовнішньому вінчестері.

Така протиправна діяльність тривала близько року. Коли про це стало відомо працівникам кіберполіції, за даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. У його межах оперативники протягом п'яти місяців документували протиправну діяльність зловмисника.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили комп'ютер, який він використовував для розповсюдження забороненого контенту, Wi-Fi роутер, кабельний модем та зовнішній вінчестер. На теперішній час вилучену техніку направлено до експертного центру для проведення необхідних експертиз.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії. Зловмисник надає покази. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри. Чоловіку загрожує до десяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.