Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція затримала хакера, який переховувався в Україні від правоохоронних органів США

32-річного іноземця підозрюють у викраденні 6 мільйонів доларів із рахунків американських фінансових установ. Затримання відбулося в одному зі столичних готелів, де він тимчасово проживав. 

У рамках міжнародної правової допомоги працівники Департаменту кіберполіції, Департаменту карного розшуку Нацполіції та столичного управління карного розшуку, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури  України, затримали у Києві іноземця, який розшукувався за вчинення кіберзлочинів.

Розслідування щодо злочинної діяльності іноземця почалося ще у 2010 році співробітниками Федерального бюро розслідувань та Служби розслідування фінансових злочинів (FNTT) США. У 2019 році в Україну надійшов запит про надання міжнародно-правової допомоги щодо розшуку та затримання хакера. Наразі чоловіка підозрюють у незаконному втручанні в роботу комп’ютерних систем, викраденні та відмиванні грошей в особливо великих розмірах і в шахрайстві.

Поліцейські затримали зловмисника в одному із найдорожчих столичних готелів, де той тимчасово проживав. Вирішується питання щодо видачі затриманого США.