Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

КІБЕРПОЛІЦІЄЮ викрито Інтернет шахрая!

Як виявилось до скоєння вказаних злочинів причетний мешканець м. Чернівці, який лише в лютому 2017 року звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення аналогічних злочинів. Останній для досягнення протиправної мети та введення в оману потенційних покупців розмістив у мережі Інтернет на ресурсі www.olx.ua оголошення про продаж побутової техніки за умови попередньої передоплати. З усіма покупцями шахрай спілкувався особисто по телефону, а після отримання передоплати за замовлений товар припиняв спілкування з покупцями.

За результатами проведених санкціонованих обшуків було вилучення знаряддя вчинення Інтернет шахрайств. На разі зловмиснику повідомлено про підозру в учиненні злочину, відповідальність за вчинення якого передбачена ч.3 ст. 190 КК України та обрано міру запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту, із зобов'язанням носити постійно засіб електронного контролю.

Інтернет-шахраю загрожує кримінальна відповідальність та обов'язок відшкодувати завдані злочинними діями збитки.

Якщо ви стали жертвою вказаного шахрая, або здійснювали переказ своїх грошові кошти на банківські рахунки, відкриті у:

ПАТ "Приват Банк":

- 5168742703696702

- 5168742200525719

зверніться із відповідною заявою на сайт Департаменту кіберполіції Національної поліції України www.cybercrime.gov.ua або за адресою відділу протидії кіберзлочинам в Чернівецькій області: м. Чернівці, вул. Кармелюка, 9, тел. (0372) 59-15-30.