Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцією викрито працівника столичної IT компанії, який здійснював розповсюдження дитячої порнографії в мережі Інтернет

Працівниками Київського управління кіберполіції, в рамках проведення міжнародної операції, що проводиться спільно з правоохоронними органами Сполучених Штатів Америки та Великобританії встановлено 30 річного мешканця міста Києва, який через пірингову "P2P" мережу Інтернет здійснював розповсюдження "дитячого порно".


За даним фактом слідчим підрозділом Деснянського управління поліції відкрито кримінальне провадження, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 301 (розповсюдження порнографічних предметів що містять дитячу порнографію) Кримінального кодексу України, у рамках якого задокументовано факти розповсюдження дитячої порнографії працівником IT компанії.

Так, працівниками кіберполіції спільно зі слідчими, у межах розслідування кримінального провадження, проведено санкціонований обшук за місцем проживання виявленого громадянина, в ході якого було вилучено комп'ютерну техніку, електронні носії інформації, програмне забезпечення за допомогою яких здійснювалося розповсюдження протиправного контенту.

Правопорушник пояснив свою діяльність, як хобі.

Наразі даній особі загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Кіберполіцейськими продовжуються заходи, направлені на встановлення осіб, що здійснюють розповсюдження та збут дитячої порнографії.