Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіцією затримано шахраїв, що вчиняли злочини у сфері "Online-banking"

Так, на Черкащині діяла злочинна група члени якої спочатку під час крадіжок, розбоїв та грабежів привласнювали мобільні телефони та банківські картки потерпілих, а потім збільшували ліміт по кредитним банківським карткам та перераховували кошти на різноманітні банківські рахунки та платіжні системи мережі Інтернет.

Кіберполіцейськими Черкащини спільно зі слідчими Черкаського відділу поліції проведено обшуки за місцями проживання всіх учасників зазначеного злочинного угрупування, у ході яких вилучено комп'ютерну техніку, мобільні пристрої та банківські картки, що використовувалися злочинцями в їх протиправних цілях.

Двом організаторам — обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На даний час, кіберполіцією виявлено близько двадцяти постраждалих, що стали жертвами вказаної злочинної групи, яким було нанесено збитків на загальну суму близько 500 тис. грн.