Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Команда кіберполіції перемогла у Національному хакатоні з кіберзахисту

З 15 по 19 листопада в Києві проходив Національний хакатон із кіберзахисту. Під час заходу команда кіберполіції розробила нове технічне рішення для боротьби із фішинговими та фейковими ресурсами у мережі Інтернет.

У заході взяли участь 16 команд з сектору безпеки та оборони, освітніх та наукових закладів України.

Змагалися команди за трьома напрямками:

• кіберзахист об’єктів критичної інфраструктури;

• виявлення, реагування та запобігання кібератакам на об’єкти кіберзахисту;

• добування (збір), оброблення, аналіз і відображення інформації з відкритих джерел (OSINT) для виявлення та запобігання кібератакам і кіберінцидентам.

Під час хакатону, виконуючи одне із завдань, команда кіберполіції розробила рішення AntiPhish. Ціль проєкту - створення механізму протидії фішинговим та фейковим ресурсам у мережі Інтернет та захист громадян від фішингових атак.

Концептуально рішення передбачає встановлення додатку у браузер. При відвідуванні фішингових ресурсів додаток порівняє його з інформацією, що є у кіберполіції щодо шахрайських сайтів. У разі встановлення збігу користувача буде поінформовано відповідним повідомленням.

Подальший розвиток цього проєкту та його широке впровадження дозволить значно зменшити кількість фішингових атак, а також злочинів, пов’язаних із шахрайством.

За результатами змагань команда кіберполіції одержала перемогу.

Кіберхакатон організовано Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, а співорганізатор – Центр стратегічних комунікацій «СтратКом Україна».

Під час підбиття підсумків т.в.о. начальника Департаменту кіберполіції Сергій Кропива зауважив:

«Такі змагання допомагають ключовим гравцям, які забезпечують безпеку у кіберпросторі, вдосконалити співпрацю, покращити професійні навички та обмінятися досвідом. Головне завдання кіберполіції – створити максимально безпечне кіберсередовище для користувачів онлайн простору. Тільки спільними зусиллями ми досягнемо успіху».

Департамент кіберполіції Національної поліції України