Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Майже 5 млн грн збитків на закупівлях: керівництву одного з комунальних підприємств Києва повідомлено про підозру

Кіберполіцейські Київщини встановили посадовців комунального підприємства, які у 2022 році уклали низку угод з афілійованою приватною компанією. Слідством встановлено, що підрядник необґрунтовано завищив вартість послуг.

Оперативники кіберполіції спільно з детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили посадовців одного з комунальних некомерційних підприємств (КНП) міста Києва на заволодінні бюджетними коштами під час проведення тендерних закупівель з виготовлення навчальних інтерактивних відеографічних матеріалів та додатків для телефонів на загальну суму 5,1 млн грн.

Правоохоронці попередньо встановили, що посадовці одного з КНП столиці, що працює у сфері освітніх послуг, допустили порушення під час проведення публічних закупівель за бюджетні кошти за цінами, що значно перевищують ринкові, а також з можливістю визначення переможцем компанії, котра пов’язана зі службовими особами цього комунального підприємства.

В ході проведення економічної експертизи фахівцями КНДІСЕ встановлено, що загальна сума збитків, завданих бюджету Києва за двома договорами між КНП і приватним підрядником, становить 4,9 мільйона гривень.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ повідомили про підозру директору і начальнику одного з відділів комунального некомерційного підприємства, а також директору приватної компанії-підрядника за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

Підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Департамент кіберполіції 
Національної поліції України