Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Івано-Франківщині перед судом постануть держреєстратор та керівниця товариства за оборудки з нерухомістю

Фігуранти незаконно змінили у реєстрі право власності на будівлю в центрі Івано-Франківська вартістю понад 21 мільйон гривень. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували справу до суду. Зловмисникам загрожує до восьми років за ґратами.  

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчим відділом місцевої поліції викрили двох громадян у несанкціонованих діях з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах.

Під час досудового слідства було встановлено, що державний реєстратор на підставі недостовірних документів, в інтересах керівниці товариства, змінив власників нерухомості у центрі міста. Будівля вартістю понад 21 мільйон гривень була незаконно переоформлена на очолюване фігуранткою товариство.

Відносно державного реєстратора було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Відносно керівниці приватного товариства – за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми),  ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги), ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, яке загрожує зловмисникам – позбавлення волі на строк до восьми років. 

Правоохоронці завершили досудове розслідування, обвинувальний акт скеровано до суду. Процесуальне керівництво здійснювала Івано-Франківська місцева прокуратура. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України