Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Івано-Франківщині поліцейські викрили шахрайку, яка наживалася на зборі коштів для хворої дитини

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження і провели обшуки в помешканні підозрюваної, яка розміщувала неправдиві публікації у мережі під приводом організації збору коштів для лікування малолітньої дитини.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України виявили та задокументували факт вчинення шахрайських дій 20-річною мешканкою Івано-Франківська: спритниця розміщувала в соціальних мережах неправдиві публікації і фотографії для збору коштів на лікування своєї малолітньої важкохворої сестри. Правоохоронці встановили, що фотографії малолітньої дитини шахрайка знайшла в мережі і жодного відношення до дівчинки не мала.

За цим фактом поліцейські Івано-Франківщини 19 лютого розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Працівники кіберполіції з’ясували, що на картковий рахунок шахрайки небайдужі люди з різних областей України перераховували гроші для допомоги дитині, однак шахрайка використовувала їх для власних потреб.

12 березня працівники кіберполіції, спільно із слідчими Івано-Франківського відділу полії під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, провели санкціонований обшук за місцем проживання шахрайки. Їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

 

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини