Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Луганщині викрито чоловіка, який продавав програму з викрадення даних громадян

Збував її на хакерських форумах. Вірусна програма давала можливість несанкціоновано отримувати конфіденційну інформацію з комп’ютерів користувачів мережі. 

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Луганській області спільно зі слідчими Луганщини та Службою безпеки України, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили чоловіка у створенні шкідливого програмного забезпечення. 

Встановлено, що мешканець Старобільська створив та розповсюджував шкідливе програмне забезпечення з викрадення даних громадян: логінів та паролів від електронної пошти, платіжних систем тощо. Програму продавав через закриті хакерські форуми. 

Правоохоронцями за місцем мешкання фігуранта проведено обшук. Вилучено речові докази: комп’ютерну техніку зі зразками шкідливого програмного забезпечення. Вирішується питання щодо оголошення підозри за ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України