Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Львівщині судитимуть чоловіка за створення мережі онлайн-кінотеатрів

Прибутки фігурант отримував від розміщеної на власних вебсайтах реклами. Встановлений матеріальний збиток, завданий компаніям-правовласникам, становить близько 4 мільйонів гривень. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, матеріали скеровано до суду.

Працівники кіберполіції у Львівській області спільно зі слідчими поліції Львівщини під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури викрили 30-річного місцевого мешканця у створенні більше двох десятків онлайн-кінотеатрів.

Фігурант здійснював адміністрування вебсайтів та надавав фактичний доступ користувачам мережі Інтернет до перегляду та копіювання кінофільмів, без дозволу на те правовласника.

Основою прибутків зловмисника була сплачена реклама, яка розміщувалася на його онлайн-ресурсах. Встановлений матеріальний збиток завданий правовласникам, представником яких в Україні є Українській антипіратська асоціації, становить близько 4 мільйонів гривень.

Кіберполіція провела обшук за місцем мешкання фігуранта. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки та мобільні телефони.

У ході досудового розслідування проведено п’ять комп’ютерно-технічних експертиз, за висновками яких отримано докази протиправної діяльності фігуранта.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Чоловіку вже оголошено про підозру. Йому загрожує до п’яти років ув’язнення. Наразі матеріали справи скеровані до суду.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України