Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Миколаївщині кіберполіцейські виявили та зафіксували протиправну діяльність Інтернет-шахрая, який ошукав більше 40 мешканців різних регіонів України.

Як виявилось до скоєння вказаних злочинів причетний раніше судимий за аналогічні злочини мешканець м. Миколаєва, який для здійснення своєї злочинної діяльності та введення в оману потенційних покупців зареєстрував на себе товариство з обмеженою відповідальністю, розмістив у мережі Інтернет на ресурсі "olx.ua" оголошення про продаж ноутбуків, яких на справді не мав в наявності та не мав наміру продавати. Умовою поставки товару була 100 % передплата. З усіма покупцями, з метою виклику у клієнта довіри зловмисник укладав договір купівлі-продажу, завіряючи його підписом та печаткою даної юридичної особи та вів безготівковий розрахунок на рахунок юридичної особи, директором якої він являвся.

Співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області спільно з слідчим відділом Центрального ВП ГУ НП Миколаївській області було проведено санкціонований обшук за місцем мешкання Інтернет-шахрая. В ході обшуку було вилучено комп'ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони та сім-картки мобільних операторів, які були знаряддям вчинення Інтернет-шахрайств.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Інтернет-шахраю загрожує кримінальна відповідальність та обов'язок відшкодувати завдані злочинними діями збитки.

Якщо ви стали жертвою вказаної шахрайки, або здійснювали переказ своїх грошові кошти на банківські рахунки, відкриті у:

ПАТ "Приват Банк":

- 26006053215356

- 26002053218454

або ПАТ "Акцент-Банк":

- 5211527305333441

- 26001016145301

зверніться із відповідною заявою на сайт Департамента кіберполіції Національної поліції України www.cybercrime.gov.ua або за адресою відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області: м. Миколаїв, вул. Шевченка,52, тел.(073)032-05-17, email: [email protected], [email protected].