Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Одещині кіберполіцейські та детективи БЕБ викрили виробників контрафактних цигарок

Правоохоронці припинили діяльність організованої групи, яка займалася незаконним продажем тютюнових виробів без акцизних марок. Правопорушникам повідомлено про підозру. До суду направлено клопотання про обрання запобіжних заходів фігурантам.

У листопаді минулого року правоохоронці вилучили понад 400 тис. пачок сигарет відомих брендів без марок акцизного податку. Орієнтовна вартість вилученого становить 32 мільйони гривень. 

Встановлено, що підакцизний товар зберігався у контейнері, який прибув з Ісламської Республіки Пакистан. 

У подальшому кіберполіцейські Одещини спільно з детективами Бюро економічної безпеки області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури провели комплекс слідчих дій та встановили організатора злочинної схеми та шістьох його поплічників.

Чоловік забезпечив ввезення незаконно виготовлених цигарок через митний кордон України, оренду кіосків для продажу товару, а також контролював роботу і розподіляв прибуток між співучасниками.

Одночасно з цим він налагодив виробництво контрафактної тютюнової продукції в Україні. За дорученням лідера угруповання закупівлю необхідних компонентів здійснював один із членів групи з викокристанням криптовалюти. Ще один учасник угруповання відповідав за оренду складських приміщень, де виготовлялася та зберігалася продукція.

У березні правоохоронці провели 14 обшуків за місцями проживання, реєстрації та в транспортних засобах фігурантів. Вилучено мобільні телефони, ноутбуки, накопичувачі даних, банківські картки, 247 тис. грн., транспортні засоби, чорнові записи. 

Організатора затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Детективи БЕБ оголосили чоловіку підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі суд вирішує питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Шести іншим фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. До суду направлено клопотання щодо обрання запобіжних заходів у вигляді застави.

Тривають слідчі дії з метою встановлення можливих спільників підозрюваних.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України