Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Одещині правоохоронці викрили 27-річну жінку в інтернет-шахрайстві з продажем одягу

Встановлено, що жителька Роздільнянського району під різними акаунтами створила в соціальній мережі кілька магазинів одежі, в які заманювала клієнтів привабливо низькими цінами. Неіснуючий, як виявилося, товар вона «продавала» на умовах передоплати і після отримання коштів покупцям його не надсилала.

До поліції з заявами звернулися більше 20-ти громадян, які постраждали від злочинної діяльності правопорушниці. Загальна сума збитку, завданого їм, склала понад 50 тисяч гривень.

В оселі жінки поліцейські провели санкціонований обшук, в ході якого вилучили мобільні телефони та банківські картки, які використовувалися нею у протиправній діяльності.

За результатами слідчих дій, які проводили співробітники Управління протидії кіберзлочинам в Одеській області спільно зі слідчими Роздільнянського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури, правопорушниці оголосили підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Відділ комунікації поліції Одеської області

(за матеріалом Управління протидії кіберзлочинам

в Одеській області ДКП НПУ)