Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На продажі неіснуючих товарів ошукали громадян на 1,5 млн грн: у Києві судитимуть групу зловмисників

Фігуранти в інтернеті продавали неіснуючу техніку та побутові товари за умови передплати. Зловмисникам вдалося ошукати понад півтори сотні громадян. Правоохоронці завершили досудове розслідування і скерували обвинувальний акт до суду.

Пʼятеро осіб займалися інтернет-шахрайством з 2022 року. Вони використовували три сайти інтернет-магазинів, через які заволоділи грошима громадян під виглядом продажу побутової техніки та електроніки. Вони отримали передоплату за замовлення і не здійснювали відправлень товарів. У такий спосіб учасники групи ошукали 154 особи. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить близько 1,5 мільйона гривень.

Фігурантам оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, обвинувальний акт направлено до суду.

Оперативний супровід кримінального провадження здійснювали співробітники Управління протидії кіберзлочинам Києва під процесуальним керівництвом Солом’янської окружної прокуратури міста Києва.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України