Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Сумщині судитимуть місцевого жителя за порушення авторських прав українського медіахолдингу

Чоловік здійснював незаконні ретрансляції українських телеканалів без дозволу правовласників. За такі дії йому загрожує до двох років за ґратами. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували справу до суду.

Правопорушення викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Сумській області спільно зі слідчими Охтирського відділу поліції.

Під час досудового слідства було встановлено, що 53-річний місцевий житель на платні основі налаштовував смарт-приставки для перегляду українських телеканалів. Однак дозволів правовласників на таку діяльність фігурант не мав. В результаті було порушено інтелектуальні права одного з найбільших медіахолдингів України. 

В ході обшуку в оселі чоловіка поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, що містила докази причетності до правопорушення.

Дії фігуранта кваліфіковано за ч. 1 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) та за ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України. 

Наразі досудове розслідування завершено. Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду. Правопорушнику загрожує до двох років позбавлення волі.

Департамент кіберполіції Національної поліції України