Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Вінниччині поліцейські викрили прихильника «руського миру», який підтримував вторгнення росії на територію України та бажав путіну міцного здоров’я

У своєму помешканні чоловік зберігав колекцію компакт-дисків, книги та інші матеріали пропагандистської спрямованості. У соціальних мережах чоловік відкрито підтримував повномасштабне вторгнення росії на територію України. Тепер вінничанину загрожує до 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Викрили зловмисника слідчі слідчого управління обласного главку спільно із поліцейськими відділу протидії кіберлозлочинам у Вінницькій області за силової підтримки спецпризначенців КОРД.

64-річний вінничанин під час повномасштабного вторгнення росії на територію України поширював у своїх соціальних мережах матеріали, які виправдовують агресію окупантів. Чоловік запевняв інших користувачів Інтернету, що українські засоби масової інформації висвітлюють неправду, з огляду на що «довіряти» варто лише російським ЗМІ, де збройна агресія визнається правомірною. До того ж зловмисник на своїх соціальних сторінках бажав президенту росії міцного здоров’я.

Під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські вилучили колекцію компакт-дисків, книг та інші матеріали пропагандистської спрямованості, а також комп’ютерну техніку, георгіївські стрічки та інші докази злочинної діяльності.

Речові докази вилучено.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочину.

За цим фактом поліцією розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). За такий злочин передбачено покарання позбавлення волі до 5 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції
Вінницької області