Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Вінниччині постане перед судом шахрай, який під приводом продажу «Starlink» та зарядних станцій для ЗСУ заволодів майже 2 мільйонами гривень

Слідчі поліції довели, що 35-річний вінничанин вигадав злочинний план з псевдопродажу 22-х супутникових систем «Starlink» та 50-ти портативних зарядних електростанцій, щоб заволодіти грошима волонтерів. Дії обвинуваченого поліцейські також кваліфікували за ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Злочинну схему шахрая викрили слідчі слідчого управління спільно з працівниками Управління карного розшуку та кіберполіції у Вінницькій області за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області.

З 33-річним потерпілим чоловік познайомився в Одесі. Зловмисник позиціював як керівник громадської організації та приватний підприємець.

Шахрай переконав волонтера, що може продати йому супутникові системи «Starlink» й портативні зарядні електростанції, які останній хотів придбати і передати для потреб військових Збройних сил України.

Потерпілий перерахував обвинуваченому 1 800 000 гривень, але замолений товар не отримав.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігуранта слідчі слідчого управління вилучили банківські картки, мобільні телефони, документи та інші речові докази, що вказують на його протиправні дії.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України передбачене покарання - до 8 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції

Вінницької області