Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Харківщині кіберполіція викрила чоловіка, який продавав неіснуючі товари у мережі Інтернет

Зловмисник обманом заволодівав коштами клієнтів у якості передоплати за будівельні та побутові інструменти, які у подальшому покупці не отримували. Своїми протиправними діями він завдав збитків 66 потерпілим з усієї України на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

Викрили 44-річного харків’янина у шахрайстві працівники  кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими Ізюмського відділу поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

Кіберполіція встановила, що правопорушник створив в мережі Інтернет сайт з продажу будівельних та побутових інструментів. Доставку товару він обіцяв покупцям тільки на умовах передоплати. Після отримання коштів від потерпілих зловмисник не відповідав на телефонні дзвінки та змінював номер телефону в оголошенні. Також відомо, що чоловік здійснював реальну торгівлю будівельними інструментами на одному з ринків Харкова.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання зловмисника та за місцем розташування складу-магазину, в ході чого вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, платіжні картки та документи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 3 років обмеження волі. Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у скоєнні злочинів.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Харківської області