Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Запоріжжі кіберполіція викрила групу шахраїв, які продавали "віртуальні" автомобілі

Фігуранти розміщували оголошення про продаж машин на вебпорталі за заниженою вартістю, отримували передоплату та зникали. Встановлено, що зловмисники ошукали більше 20 осіб.

Співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Запорізькій області спільно зі слідчими обласної поліції із залученням спецпризначенців, під процесуальним керівництвом прокуратури, викрили злочинну діяльність чоловіків, до складу якої входили двоє чоловіків та жінка. Усі вони - мешканці міста Василівка Запорізької області.

Встановлено, що вказані особи розміщували оголошення на відомому інтернет-майданчику про продаж неіснуючих автівок. Під час листування або телефонної розмови із потерпілими учасники групи переконували останніх у наявності автотранспорту, при цьому наголошували, що для його придбання необхідно здійснити часткову або повну передоплату, у зв’язку зі заниженою вартістю транспорту.

Після здійснення передоплати оголошення з вебсайта видалялися, а потерпілих - блокували.

Таким чином фігурантам вдалося ошукати понад 20 громадян.

Наразі сума завданих збитків встановлюється.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання зловмисників. За результатами вилучено техніку та інші речові докази. Триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Після проведення експертиз буде вирішуватися питання щодо оголошення підозри учасникам групи.

Департамент кіберполіції національної поліції України