Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

На Житомирщині кіберполіцейські викрили схему привласнення коштів з банківських рахунків пенсіонерів

Оперативники обласного відділу протидії кіберзлочинам спільно зі слідчими Коростенського райуправління під процесуальним керівництвом окружної прокуратури провели обшуки за місцями перебування керуючого відділенням банку. Чоловік може бути причетним до заволодіння щонайменше 750 тисячами гривень клієнтів фінустанови.

Під час досудового розслідування попередньо встановлено, що 32-річний житель Коростенського району, користуючись службовим становищем, здійснював несанкціоноване втручання в облікові записи клієнтів у банківській системі та знімав кошти з їх рахунків. Для маскування протиправної діяльності чоловік обирав, переважно, людей пенсійного віку, розраховуючи на відсутність у них необхідних знань і навичок у роботі з мобільним додатком банку.

Так, наразі відомо про трьох потерпілих від його дій, віком від 60 до 80 років. З рахунків пенсіонерів було знято загалом 750 тисяч гривень.

Під час проведення слідчих дій за місцями тимчасового перебування чоловіка поліцейські вилучили банківські картки, мобільні телефони, SIM-картки та інші докази протиправної діяльності. Згодом буде призначено відповідні експертні дослідження.

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 1 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають до 6 років позбавлення волі. 

 

Відділ комунікації поліції Житомирської області