Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Нацполіція припинила шахрайську схему проведення торгів на світових фінансових ринках

Шахраї створили ряд фіктивних Інтернет-майданчиків для імітації фінансових аукціонів та розмістили власний call-центр у Києві. Його представники телефонували громадянам та спонукали інвестувати гроші.

Працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в місті Києві, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, припинили злочинну діяльність шахраїв, які під приводом інвестування у світові фінансові ринки виманювали у громадян гроші.

Кіберполіція встановила, що шахраї створили на території України фіктивні Інтернет-майданчики, що були замасковані під трейдингові платформи, на яких нібито проводилися фінансові аукціони. Головний офіс вони розмістили у Києві, який функціонував як call-центр. Працівники дзвонили громадянам і спонукали їх вкладати кошти.

За допомогою графіків на власних платформах зловмисники імітували проведення торгів. Таким чином вони візуалізували отримання прибутку або втрату вкладень. Насправді на платформі жодних операцій на міжбанку не проводилося, а гроші привласнювали шахраї.

Кіберполіція провела обшук в офісі компанії. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, документацію та чорнові записи.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Встановлюються особи, причетні до протиправної діяльності. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Департамент кіберполіції Національної поліції України