Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Нацполіція та онлайн-сервіс «Uklon» впровадять систему сповіщення для пошуку зниклих дітей

Відповідний меморандум про співпрацю підписали заступник Голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич та операційний директор і співзасновник компанії «Уклон Україна» Сергій Смусь.

У межах співпраці онлайн-сервіс виклику авто розпочинає розробку та впровадження серед своїх клієнтів системи сповіщення про розшук дітей. Відтак сповіщення із детальною інформацією про розшук та світлина дитини поширюватиметься серед користувачів сервісу саме в тих зонах пошуку, де востаннє бачили дитину.

Заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич наголосив на важливості такої ініціативи, особливо в умовах військової агресії рф проти України:

«Ми проводимо колосальну роботу для розшуку дитини, підключаємо і громадськість, і соцмережі, мобільних операторів. Але навіть коли одна дитина не знайдена – це дуже страшна біда. І такий інструмент з використанням вашого додатка, впевнений, стане дуже ефективним. Допомога громадськості, допомога бізнесу у розшуку дітей – для нас це дуже важливо».

Операційний директор та співзасновник онлайн-сервісу Сергій Смусь зазначив, що у компанії достатньо технічної експертизи та напрацьованих сучасних рішень для інфраструктури міст, які можуть бути корисними за межами бізнесу:

«Ми – українська компанія, і вже давно залишаємося поруч із українцями, які б не були часи. І я радий подібному партнерству. Дійсно хочу, щоб таких спільних проєктів ставало в нашій країні більше. Бізнес може стати сильним партнером для держави та приносити суттєву користь у життя та безпеку українців».

Наголошуємо, що коли йдеться про зникнення дитини, не варто зволікати: чим раніше поліція отримає повідомлення про зникнення, тим швидше можна повернути малечу додому.

 

Управління комунікації 
Національної поліції України