Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Нацполіція завершила досудове розслідування щодо бухгалтера та його спільників, котрі обікрали підприємство на 4 мільйони гривень

За допомогою системи дистанційного банківського обслуговування посадовець вносив неправдиві відомості. Гроші перераховував на особисті карткові рахунки та рахунки спільників. Досудове розслідування за фактом фінансових махінацій учасників групи завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Працівники кіберполіції в Хмельницькій області, спільно зі слідчими поліції Хмельниччини, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили одного з посадовців КП у заволодінні майном підприємства.

Кіберполіція встановила, що 42-річний місцевий мешканець перебував на посаді головного бухгалтера та мав доступ до систем дистанційного банківського обслуговування юридичної особи. Фігурант, зловживаючи своїм службовим становищем, несанкціоновано вносив зміни до інформації, яка оброблялась в системі Інтернет-банкінгу підприємства. Він систематично вносив неправдиві дані до електронних відомостей про зарахування грошей під виглядом заробітної плати на особисті карткові рахунки та рахунки спільників. Також посадовець вносив дані щодо перерахування грошей на рахунки співучасників за нібито оплату придбаних підприємством товарів. Таким чином йому вдалося заволодіти грошима підприємств на суму понад 4 мільйони гривень.

Під час досудового розслідування правоохоронці провели слідчо-розшукових дій, у тому числі у квартирах, нежитлових приміщеннях та транспортних засобах фігурантів, оглянули комп'ютерну техніку та мобільні телефони.

За результатами їх проведення головному бухгалтеру оголошено про підозру за ознаками ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Також шести співучасникам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 191 Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України