Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Наживались на біженцях: кіберполіція викрила групу шахраїв на псевдоперевезеннях

Зловмисники пропонували громадянам послуги транспортних перевезень. Утім, отримавши передплату від клієнтів, «бізнесмени» навіть не думали виконувати рейси, натомість не виходили на зв‘язок і зникали.

Правопорушення викрили кіберполіцейські Дніпропетровщини спільно із працівниками кримінальної поліції та слідчими Криворізького районного управління поліції.

Двоє 21-річних жителів Кривого Рогу вирішили «заробити», пропонуючи в Інтернеті перевезення громадянам, котрі намагалися врятуватися від війни. Фігуранти розміщували оголошення про організацію поїздок за кордон у тематичних спільнотах у месенджерах.

За фейкові послуги просили передплату в розмірі 500-1000 гривень. Утім, отримавши гроші, зловмисники блокували клієнтів та не виконували зобов’язань. Передплату отримували на банківські картки знайомої.

У правопорушників вилучено мобільні телефони та банківські картки, що використовувалися у протиправній діяльності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Департамент кіберполіції Національної поліції України