Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Невдало пожартував: на Волині кіберполіція провела роз’яснювальну бесіду з чоловіком, котрий пропонував фотографувати військові об’єкти

Задля розваги чоловік запропонував знайомому надати координати та фото військових об’єктів області за винагороду. На ворожу пропозицію миттєво відреагувала кіберполіція. Жартівника перевірили на поліграфі.

Жителю Волині у соцмережі надійшла пропозиція сфотографувати об'єкти військової інфраструктури. За таку «співпрацю» автор запропонував чоловіку винагороду - 500 доларів.

Громадянин відмовив, а скріншот бесіди розмістив у себе на сторінці, аби попередити друзів про ворожі дії.

Вказаний скріншот під час моніторингу мережі виявили кіберполіцейські. Правоохоронці негайно відреагували та встановили автора пропозиції. Ним виявився 22-річний житель Луцька.

Як виявилося, обидва учасники бесіди - товариші. Автор, аби пожартувати над приятелем, надіслав йому повідомлення з фейкового акаунта в соцмережі.

За невдалий жарт лучанин вибачився та визнав власну провину. Однак кіберполіцейські разом із працівниками СБУ перевірили жартівника на поліграфі.

Кіберполіція застерігає громадян від подібних жартів у мережі. В умовах війни такий гумор несе пряму загрозу суспільству.

Департамент кіберполіції Національної поліції України