Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Очільник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак представив стратегію трансформації підрозділу

Полковник поліції Олександр Гринчак взяв участь у ІІІ Міжнародному форумі «Кібербезпека – захистимо бізнес, захистимо державу». Форум відбувся в рамках Місяця кібербезпеки і об’єднав представників державних, громадських і бізнесових кіл.

Учасники обговорили шляхи державно-приватної взаємодії в розбудові безпечного кіберпростору в Україні.

Олександр Гринчак повідомив, що підрозділ розробив концепцію розвитку та трансформації до 2025 року. Кіберполіція має на меті розширити штат фіхівців з кібербезпеки, оперативно взаємодіяти з міжнародними гравцями кіберпростору, збудувати системну роботу як зі стандартними алгоритмами кібербезпеки, так і створити інноваційні підходи у боротьбі з кіберзлочинністю.

Ключовий фокус зусиль направлений на створення закритого циклу протидії кіберзлочинам (розвідка, профілактика, реагування), відточення нішевої експертизи у роботі в кіберпросторі з банківською лінією, протиправним контентом та надання необхідної підтримки активним користувачам кіберпростору, іншим підрозділам поліції.

Під час своєї промови очільник підрозділу підкреслив, що разом із розвитком вільного Інтернет-простору набирає обертів і кіберзлочинність, тому Департамент кіберполіції України має відігравати одну із стрижневих ролей у створенні безпечного кіберпростору для громадян України, українського суспільства і держави в цілому.

Департамент кіберполіції Національної поліції України