Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Одеські правоохоронці викрили підозрювану у шахрайстві на понад мільйон гривень

Одеситка запевняла потерпілих, що може купити на аукціоні автомобілі з США та переправити їх в Україну. Отриману передоплату вона витрачала на власні потреби, не маючи наміру виконувати обіцяне.

Щоб викликати довіру у потенційних клієнтів, правопорушниця імітувала підприємницьку діяльність: орендувала офісне приміщення, у якому нібито надавала повний пакет послуг з підбору, перевезення та розмитнення авто «під ключ». Кошти жінка отримувала як готівкою, так і переказом на банківські картки.

Викрили зловмисницю співробітники управління протидії кіберзлочинам в Одеській області спільно зі слідчими відділення поліції № 2 Одеського районного управління №1 та під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури.

Жінці оголосили підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, згідно з якою за шахрайство в особливо великих розмірах їй загрожує до восьми років ув’язнення.

Наразі правоохоронці встановили факт шахрайства відносно двох потерпілих. Просимо громадян, які також постраждали від дій підозрюваної, звертатися з відповідною заявою до відділення поліції №2 Одеського районного управління поліції №1 (вулиця Чорноморського козацтва, 31) або за телефонами (048) 779-42-58, (048) 723-44-56 чи 102.

Відділ комунікації поліції
(За інформацією УПК)