Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Ошукали понад 100 людей, які збирали кошти на допомогу ЗСУ: на Дніпропетровщині поліцейські викрили групу зловмисників

За попередніми підрахунками, загальна сума завданих потерпілим збитків може становити  понад 2 мільйони гривень. 

Як встановили поліцейські, до протиправної діяльності причетні четверо мешканців Дніпропетровської та Кіровоградської областей. У соціальних мережах вони шукали оголошення про збір грошей на допомогу ЗСУ та лікування поранених бійців. Потім телефонували на номери телефонів, отримані в ході спілкування у месенджері. Використовуючи фейкові акаунти у соцмережах, фігуранти представлялися працівниками платіжної організації та пропонували отримати грошовий переказ з Польщі. Під виглядом конвертування злотих у гривні, правопорушники пропонували певний алгоритм дій, отримували персональні та банківські дані громадян, після чого привласнювали гроші з рахунків потерпілих.

Злочинну діяльність фігурантів викрили співробітники Кам’янського РУП спільно з управлінням карного розшуку, кримінального аналізу та управлінням протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Кам’янської окружної прокуратури. 

За місцями проживання та в автомобілях зловмисників правоохоронці провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи, а також чотири  автомобілі.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство),  ч. 4 ст. 185 (крадіжка), ч. 1, 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. 

Наразі вирішується питання  щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.