Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Ошукав військових ЗСУ на продажі неіснуючих товарів: кіберполіція Києва викрила зловмисника

Фігурант пропонував у соцмережах тактичні ножі за умови передплати. Отримавши гроші, зловмисник припиняв спілкування з покупцями. У такий спосіб він привласнив гроші бійців, котрі воюють на передовій. 

Протиправну діяльність чоловіка, раніше судимого за майнові злочини, викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам Києва спільно зі слідчим відділом Голосіївського управління поліції. 

38-річний правопорушник створював оголошення у соцмережах, де пропонував виготовлення тактичних ножів ручної роботи. Замовлення приймав за умови повної оплати на банківську картку. Однак, отримавши гроші, чоловік не виконував взятих на себе обов’язків та припиняв спілкування з клієнтами.

На сьогодні встановлено п’ятьох потерпілих військових Збройних сил України, які наразі знаходяться в зоні бойових дій. За попередніми підрахунками, сума збитків становить близько 70 тисяч гривень.

За місцем проживання чоловіка правоохоронці провели обшук і вилучили два мобільні телефони, ноутбук та банківські картки, що використовувалися у протиправній діяльності.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Голосіївського управління поліції повідомили чоловікові про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Процесуальне керівництво Голосіївської окружної прокуратури Києва. 

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України