Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Перед судом постане зловмисник за шахрайство під виглядом евакуації маріупольців

Фігурант обіцяв перевезти людей з тимчасово окупованого Маріуполя у безпечний регіон України.  За свою «допомогу» порушник просив 10 тисяч гривень у якості передплати на картку, однак та не виконав обіцяне. Не дочекавшись допомоги, маріупольці загинули. За скоєне йому загрожує до восьми років за ґратами.

Подія відбулась у травні цього року. Тоді кіберполіцейські спільно зі співробітниками Голосіївського управління поліції викрили 27-річного шахрая, котрий домовився із дівчиною про евакуації її родичів з окупованого Маріуполя, проте жодних дій щодо евакуації не вчиняв.

Свої послуги з перевезення людей чоловік оцінив у 10 000 гривень, але отримавши гроші на банківську картку, не виконав взятих на себе зобов’язань. Не дочекавшись допомоги, маріупольці загинули.  

Фігуранту було оголошено підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), та ч. 3 ст. 135 (Залишення у небезпеці) Кримінального кодексу України. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт. Підозрюваному загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

Процесуальне керівництво здійснювала Голосіївська окружна прокуратура Києва.