Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Поліцейські Чернігівщини викрили зловмисника, який під час ув’язнення в колонії викрав 150 тисяч гривень з банківських карток громадян

Слідчі поліції Чернігова спільно з відділом протидії кіберзлочинам розплутали злочинну схему систематичного викрадення грошей, побудовану чернігівцем під час відбуття покарання у колонії. Своїх жертв спритний в’язень знаходив на популярному сайті Інтернет-оголошень.

До поліції надійшло кілька схожих заяв від жителів Чернігова та області. Всі потерпілі під час здійснення Інтернет-покупок на популярному сайті безкоштовних оголошень втратили гроші зі своїх банківських карток.

І хоча суми збитків були різні, потерпілих об’єднувало одне – всі вони мали справу з одним і тим же продавцем.

Працюючи над розкриттям цих злочинів, слідчі Чернігівського відділу поліції спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області реалізували комплекс слідчо-оперативних та аналітичних заходів. У підсумку поліцейські встановили цього недобросовісного продавця. Виявилося, що від імені вигаданої особи діяла група зловмисників. До її складу входить житель Чернігова, який зараз відбуває восьмирічний термін покарання у виправній колонії на Київщині за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

В колонії правоохоронці провели санкціонований обшук, в результаті якого поліція вилучила кілька мобільних телефонів і майже два десятки сім-карт. Ймовірно, саме ними користувався зловмисник для викрадення грошей у довірливих Інтернет-покупців. Також правоохоронці вилучили чорнові записи, які стосуються кримінальних оборудок. 

Перед цим поліція провела обшуки в Києві та Чернігові у спільників ув’язненого. Там слідчі вилучили банківські картки, куди потерпілі перераховували гроші.

За попередніми підрахунками слідства, чоловік причетний до кількадесят правопорушень, в результаті яких громадяни втратили зі своїх банківських карток близько 150 тисяч гривень.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області