Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Поліцейські повідомили буковинцю про підозру у використанні підробленого COVID-сертифіката при перетині кордону

Фігурант пред’явив прикордонникам фейковий документ про вакцинацію від коронавірусу для уникнення обсервації та самоізоляції. Підробку чоловік виготовив самотужки.

Під час проходження прикордонного контролю  COVID-сертифікат з ознаками підробки для уникнення обсервації та самоізоляції. Кіберполіцейські встановили, що вказані у сертифікаті відомості про вакцинацію не були внесені до державних реєстрів. Також встановлено, що фігурант самостійно виготовив фальшивий документ за допомогою програмного забезпечення для роботи з графічними файлами.

Поліцейські повідомили порушнику про підозру за частинами 1 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька окружна прокуратура.

Департамент кіберполіції Національної поліції України