Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Поліцейські скерували до суду справу щодо легалізації грошових коштів, здобутих злочинним шляхом

На Хмельниччині підприємець налагодив схему масштабного виготовлення та реалізації спортивного одягу з використанням логотипу відомих брендів. Продаж товару відбувався через вебсайти. Сума збитків завданих правовласникам - понад 35 мільйонів гривень.

Співробітники кіберполіції в Хмельницькій області спільно зі слідчими, під процесуальним керівництвом прокуратури Хмельницької області,  скерували до суду обвинувальний акт щодо підприємця, який незаконно використовував фірмові торгівельні знаки відомих світових компаній з метою їхньої подальшої реалізації. 

Встановлено, що 28-річний житель міста Хмельницького налагодив схему масштабного виготовлення та реалізації спортивного одягу відомих брендів. Інформація про товари розміщувалась на заздалегідь створених вебресурсах, через які здійснювалось оформлення замовлень та оплата.  

Сума збитків завданих компаніям правовласникам становить понад 35 мільйонів гривень. За гроші, здобуті злочинним шляхом, фігурант придбав об’єкти нерухомості та елітні автівки.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу  України. Крім цього, під час досудового розслідування слідчими додатково розпочато провадження за ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. 

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт відносно фігуранта направлено до суду. 

Нагадаємо, що викриття цієї злочинної схеми відбулося у травні 2018 року.

Департамент кіберполіції Національної поліції України