Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Поліція направила до суду справу відносно Інтернет-шахраїв (ФОТО)

Досудове розслідування у справі завершено. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

За результатами кропіткої співпраці оперативників з кіберполіції та слідчих Дарницького управління поліції ГУНП в м. Києві, під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва та Київської місцевої прокуратури № 2, до Дарницького районного суду м. Києва скеровано матеріали досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Поліцейські зібрали доказову базу, що підтверджує протиправну діяльність шахраїв, які, шляхом створення та адміністрування фейкових Інтернет-магазинів, ошукували громадян України. 

Нагадаємо, поліцейські встановили шахраїв, які починаючи з 2013 року створили та забезпечували адміністрування Інтернет–магазинів, за допомогою яких ошукували покупців.

Організатору шахрайської схеми загрожує до 8 років позбавлення волі.

Департамент кіберполіції звертається до усіх громадян, які можливо володіють додатковою інформацію про діяльність шахраїв та просить вказану інформацію надавати до Департаменту кіберполіції на номером «гарячої лінії»: +38 (063) 619 84 95, +38 (068)150 86 01, +38 (068) 272 07 28 (з 09:00 до 18:30 в робочі дні) або використовуючи форму зворотного зв’язку з Департаментом кіберполіції на сайті.

Департамент кіберполіції звертається до громадян бути обачними та обережними під час купівлі-продажу товарів в мережі Інтернет. Особливо, під час здійснення розрахунків за замовлені товари та послуги.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України