Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Поліція викрила багатомільйонні розкрадання на авіаперевезеннях

Працівники Департаменту кіберполіції  спільно з головним слідчим управлінням під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу ГПУ викрили групу осіб, які завдали збитків авіаперевізнику на понад 30 мільйонів гривень.

Поліцейські встановили, що підозрювані впродовж 2016-2018 років придбали кілька комерційних агентств з продажу авіаквитків. Згодом такі компанії переоформлювали на своїх спільників.

Злочинна схема працювала, як годинник: клієнти замовляли  через агентів проїзні (перевізні) документи, зловмисники за допомогою несанкціонованого доступу до автоматизованої системи здійснювали їх бронювання та купівлю.  При цьому кошти за квитки авіакомпанії не перераховували. У результаті шахраї привласнили понад 30 мільйонів гривень. Протиправну діяльність вони здійснювали  на території Києва, Одеси та Миколаєва.

Наразі слідчі повідомили про підозру двом фігурантам. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до діяльності злочинної групи.

Управління комунікації  Національної поліції України