Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Кіберполіція затримала подружжя за експлуатацію 4-річної доньки для створення порнографічного відео

Двоє вихідців з однієї з держав Кавказького регіону протягом останніх двох років використовували свою малолітню доньку для створення порнографічних відео. Для анонімізації своїх дій зловмисники використовували як оплату за відео – криптовалюту, а для його розміщення – мережу TOR. Сьогодні, 13 червня, у квартирі де вони проживали, кіберполіцейські провели санкціонований обшук.

Кіберполіцейськими встановилено канал розповсюдження файлів порнографічного характеру за участі дітей. До такої діяльності була причетна сімейна пара ­­– 29-річний чоловік та його 30-річна дружина, вихідці з Кавказького регіону. Для своєї злочинної діяльності подружня пара використовувала свою 4-річну доньку. Зловмисники вступали з нею у статеві зносини, фіксуючи це на відео.

Продаж цих відеофайлів відбувався в анонімному сегменті всесвітньої мережі Інтернет на більш як десяти тематичних ресурсах. Зловмисники зазвичай відшуковували «клієнтів» на такі відео у мережі Інтернет, пропонуючи переглянути або купити відео. Для оплати використовували криптовалюту.

Працівниками кіберполіції було встановлено нік-нейм, який використовували зловмисники для завантаження файлів порнографічного характеру. За оперативною інформацією, останнє завантаження файлів порнографічного характеру цим користувачем було здійснено декілька діб тому.

У одній із квартир міста Кривий Ріг, яку орендували зловмисники, працівники кіберполіції, за процесуального керівництва прокуратури Полтавської області, провели санкціонований обшук. За його результатами вилучено комп’ютерну та відеотехніку, яку подружжя використовувало для створення та розповсюдження порнографічних файлів, а також мобільні телефони.

За даним фактом триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України. Вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.