Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Правоохоронці оголосили підозру порушнику за підробку та продаж водійських посвідчень і свідоцтв про реєстрацію авто

Фігурант створив вебсайт, де продавав фейкові документи. Вартість послуг чоловік оцінював від 2500 до 7500 гривень, в залежності від виду документа. За вчинений злочин йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Працівники Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів поліції та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили 27-річного уродженця Донецька, який продавав фіктивні водійські посвідчення і свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів.

Чоловік створив вебсайт з продажу водійських посвідчень та техпаспортів. Послуги коштували від 2500 до 7500 гривень, в залежності від виду документа. До прикладу, за дублікат водійського посвідчення шахрай просив 2 500 гривень, а за водійське посвідчення категорії В1 - 7500 гривень.

Під час проведення обшуку за його місцем мешкання виявлено та вилучено чорнові записи, мобільні телефони із переписками з клієнтами.

Наразі встановлено двох осіб, які придбали у чоловіка підроблені водійські посвідчення. Фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі оголосили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України - шахрайство та ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів. Максимальне покарання передбачає собою до восьми років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.