Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Правоохоронці оголосили російському актору Машкову підозру у пропаганді війни

Народний артист країни-агресора неодноразово висловлювався на підтримку дій кремлівського режиму і виправдовував воєнну агресію росії. У своїх публічних виступах і в соціальних мережах чоловік регулярно використовує фейки і ворожу пропаганду. 

Документували протиправну діяльність співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням СБУ та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України. Зокрема кіберполіцейські опрацьовували інтернет-джерела для збору доказової бази правопорушень фігуранта. 

59-річний російський актор театру та кіно, народний артист рф неодноразово висловлювався на підтримку війни в Україні, виправдовував дії окупаційної армії, поширював фейки й прокремлівські наративи.

Також Володимир Машков виступав із концентрами на тимчасово окупованих територіях України з порушенням порядку вʼїзду на них. 

Фігуранту заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1, 3 ст. 436-2 (Пропаганда війни), ч. 1, 2 ст. 332-1 (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої. 
Готуються матеріали для оголошення  актора в міжнародний розшук. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України