Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Правоохоронці провели обшуки в СІЗО м. Полтави (ФОТО, ВІДЕО)

27 липня працівники Слобожанського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Головного управління Національної поліції в Полтавській області, спільно з прокуратурою Полтавської області, працівниками Сектору внутрішнього контролю органів і установ системи юстиції та працівниками Північно-Східного міжрегіонального управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, провели санкціоновані обшуки в камерах ув’язнених на території Полтавського слідчого ізолятора. Слідчі дії також проводилися у службових кабінетах адміністрації СІЗО.

Обшуки проводилися у межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йдеться про випадки шахрайства, що полягало у виманюванні грошових коштів у громадян за схемою «ваш родич у поліції», а також за допомогою розсилки фейкових смс-повідомлень від імені «Ощадбанку» та «ПриватБанку».

Встановлено, що співучасники злочинної схеми, так звані «смотрящі», знаходились у місцях позбавлення волі. У слідчому ізоляторі був чітко сформований розподіл сфер впливу.

Так, було сформовано групу, яка контролювала сфери життєдіяльності кримінального середовища на території режимного об’єкту. Тож в подальшому правоохоронці отримали ухвалу суду на проведення санкціонованого обшуку на території СІЗО, розташованого у м. Полтава. Такого роду спецоперація проходила вперше.

Під час обшуків вилучено більше 20 мобільних телефонів, сім-карти різних мобільних операторів України, Wi-Fi–роутер, флеш-карти. Також на території режимного об’єкту виявлено наркотичні речовини, алкоголь, так звані «заточки» і гроші.

У одного із керівників установи вилучено записні книжки з чорновими записами, які вказують на протиправну діяльність співучасників злочинного угрупування. Крім того, серед його речей виявлено аркуші паперу з написами номерів телефонів, з яких постійно здійснювався контакт із організатором злочинної групи, прізвищами ув’язнених та близько десяти сім-карт. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри за ст. 364 КК України.

Крім того, додатково, вирішується питання відкриття кримінального провадження за ст. 309 КК України. Слідство у справі триває.

Департамент кіберполіції
Національної поліції України