Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Правоохоронці Прикарпаття завершили досудове розслідування щодо держреєстратора, який незаконно змінив право власності на приміщення та земельну ділянку

Посадовець несанкціоновано змінив у Держреєстрі право власності на виробничо-складські приміщення та земельну ділянку. В результаті таких дій завдано збитки громадянам на понад чотири мільйони гривень.

Протиправну діяльність держреєстратора викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчими Івано-Франківського районного управління поліції в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Івано-Франківська. Наразі досудове розслідування завершено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього державного реєстратора однієї із сільських рад Прикарпаття.

Встановлено, що чоловік зловживав повноваженнями і спричинив тяжкі наслідки, а саме: несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованій системі. Як встановили поліцейські, держреєстратор протиправно змінив право власності на виробничо-складські приміщення площею 596 кв.м та земельну ділянку.

Цим зловмисник спричинив збитки на понад 4 мільйони гривень. З метою відшкодування збитків накладено арешт на майно на цю суму.

За фактами були розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, якщо це призвело до її витоку, вчинені особою, яка має право доступу до такої інформації) Кримінального кодексу України.

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини