Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Правоохоронці викрили жителя Львівщини в інтернет-шахрайстві під виглядом оформлення закордонних віз

Імітуючи послуги з відкриття віз та дозволів на проживання у Сполучених Штатах Америки, фігурант ошукав громадян на понад 600 тисяч гривень. Зловмиснику оголосили підозру.

Протиправну діяльність 27-річного чоловіка викрили працівники управління протидії кіберзлочинам Львівщини спільно зі слідчими Львівського районного управління поліції.

На профільному сайті фігурант розміщував оголошення про надання послуг з оформлення документів для виїзду до Сполучених Штатах Америки, віз та «зелених карт». «Послуги» з оплати імміграційного збору, виготовлення пакету документів та термінового розгляду справи про відкриття візи чоловік оцінював від 15-ти до 85 тисяч гривень.

Чоловік маскував шахрайську діяльність під офіційну, для цього навіть зареєструвався як підприємець. Клієнти укладали угоди про надання послуг онлайн. Однак після одержання грошей – зловмисник зникав та не виконував взятих на себе зобов’язань. Загалом у такий спосіб правопорушник привласнив понад 600 тисяч гривень.

Фігуранту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Галицька окружна прокуратура.

 

Департамент кіберполіції Національної поліції України