Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Пропонував евакуацію з окупованих територій України: київські правоохоронці та кіберполіцейські викрили шахрая

Чоловік у месенджерах розміщував оголошення щодо перевезення громадян із тимчасово окупованих територій України у безпечні міста, однак після перерахунку грошей за послуги зникав. 

Співробітники кіберполіції Києва спільно зі слідчими Оболонського управління поліції за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення № 1 та під процесуальним керівництвом Оболонської окружної прокуратури викрили зловмисника у шахрайстві.

24-річний мешканець Києва обіцяв послуги щодо евакуації громадян у безпечні міста. За свої послуги він просив часткову передоплату та для перерахування грошей вказував дані банківських карток родичів. Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем його мешкання та вилучили докази злочинної діяльності, зокрема мобільні телефони, сім-карти, банківські картки, комп’ютерну техніку та "чорнові" записи.

Відомо, що за проведену «роботу» зловмисник встиг отримати близько 100 тисяч гривень.

Слідчі Оболонського управління поліції за погодження Оболонської окружної прокуратури оголосили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.