Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Просила у соцмережі гроші на лікування, видаючи себе за військового: у Дніпрі кіберполіція викрила аферистку

20-річна порушниця привласнила понад 800 тис грн потерпілої. Зловмисниці оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує до дванадцяти років за ґратами.

Кіберполіцейські Дніпропетровщини спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві, під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури викрили 20-річну дівчину у шахрайстві.

Зловмисниця створила фейкову сторінку військовослужбовця ЗСУ. Видаючи себе за захисника України, підозрювана познайомилася з потерпілою у соціальній мережі. Аферистка переконувала співрозмовницю, що потребує грошей на лікування та відновлення після отриманого поранення в зоні бойових дій.

У результаті жінка перерахувала понад 800 тис грн на банківські рахунки зловмисниці.

Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання та реєстрації фігурантки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та нотатки.

Зловмисниці оголошено підозру за ч. 5 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України