Вітаємо на офіційному сайті

Кіберполіції України

До завдань кіберполіції входять:

  • Реалізація державної політики в сфері протидії кіберзлочинності Завчасне інформування населення про появу нових кіберзлочинців Впровадження програмних засобів для систематизації кіберінцидентів Реагування на запити зарубіжних партнерів, які будуть надходити по каналах Національної Цілодобової мережі контактних пунктів

Протидія фейковим ботам: розроблено сервіс для перевірки підробок

Департамент кіберполіції спільно з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП, Держспецзв'язку та Мінцифрою розробив ресурс для перевірки чат-ботів у Telegram. 

Окупанти ведуть активну війну проти України в інформаційному полі. При цьому один із напрямків - створення фейкових ботів. Підробки дозволяють загарбникам отримати цінну інформацію замість українських правоохоронців. Тож інформація, якою ви володієте, може «потрапити не в ті руки». Окрім того, зловмисники можуть заволодіти вашими персональними даними, а також є ризик отримати умисно недостовірні чи неперевірені відомості, якщо чат-бот належить ворогу. 

Будьте пильними та не дайте ворогам жодного шансу ввести вас в оману.  Перевіряйте боти за посиланням: https://dovidka.info/botchecker/. Ботчекер покаже, чи справжній чат-бот, а також те, скільки у нього двійників. 

А якщо ви виявили бота, якого у базі немає, повідомте про нього до Кіберполіції –  https://t.me/stopdrugsbot.

Виявили техніку окупанта, його поплічників, мітки, нерозірвані снаряди або випадки мародерства? Маєте камери зовнішнього відеоспостереження у місцях, де перебувають окупанти? Надайте інформацію правоохоронцям через бот https://t.me/ukraine_avanger_bot.


Департамент кіберполіції Національної поліції України